Üres

Összesen: 0 Ft

Sövénykúti kecsketej szappan

Sövénykúti Lekvárium csíra-lekvár

Sövénykúti Lekvárium

Üdvözlöm a Sövénykúti Lekváriumom gondolat és tárgyi világában !

Megálmodott, különleges lekvárjaim elkészítéséhez szükségem volt olyan alapanyagokra, melyek egyszerűen, vegyszermentesen termelhetők, feldolgozásuk során tartósítószer nélkül, egyszerűen hőkezeléssel tartósíthatóak, és elképzelt izgalmas receptjeim értékes alkotórészei lehetnek. Mindhárom feltételnek legtökéletesebben az ehető magvak csírái feleltek meg.

A csírafélék képviselik a legegyszerűbben termeszthető, leggyorsabban növő és legfrissebb zöldséget. Minden szunnyadó mag belsejében ott várakozik egy láthatatlan csíra, körbepárnázva tápláló keményítővel és ellátva kemény védőburokkal. Víz és meleg hatására a kemény burok meglágyul, a lágy burok beissza a vizet, a vizes mag pedig megduzzad, majd felreped. Boldog születésnapot ! A gyökér elindul lefelé, a szár pedig felfelé igyekszik. A keményítők egyszerű cukrokká alakulnak, a fehérjék aminosavakká bomlanak le, az enzimek aktiválódnak, a vitaminok mennyisége pedig legalább a kétszeresére vagy akár a tízszeresére is nőhet. Száraz állapotban a tápanyagok oldhatatlanok és emészthetetlenek. Kicsírázott állapotban viszont hasznosíthatóak, és a sarjadó növény íze kibontakozik.

Tehát olyan alapanyagokra találtam a csírákban, amiket saját magam egyszerűen, vegyszermentesen termelhetek, amik mélybe nyúló gyökereikkel a múlthoz kötődnek, növekedésük közben a jelenbe kapaszkodnak, és csíraként a jövő táplálékául szolgálnak. Ezek éppen passzolnak a szappankészítésem alapgondolataihoz is. Így kerek az egész... Ajánlom mindkét termékcsaládomat jó szívvel ! Egészségére !

2018.02.24.

 Kép előnézete

 Különleges és egyedülálló lekvárjaimat már az UNIÓ határain kívül, Kínában is kóstolgatják...

Önnek csak a 4024 Debrecen, Nagy Gál István u. 6. szám alatt található Lekváriumomba kell ellátogatnia, ha kulináris gasztronómiai élményekre vágyik.

Kép előnézete
 
Falusi Vendégasztalom télen-nyáron üzemel, és szeretettel várom a kicsiket és nagyokat
egyaránt !

Eddigi "vendégseregeim" véleménye szerint, frissen főzött, különleges és egyedülálló csíralekváros gombócaim "verhetetlenek" !

5 - 20 fős csoportba "verődés" esetén, beizzítom a tűzhelyemet, és indulhat a "buli" !  Önök teljesen ingyen végigkóstolhatják az összes csíralekváromat, és választhatnak, hogy melyik csíralekvárommal készült, frissen főzött csíralekváros gombócomból kérnek 1 db kóstolót, ami még mindig ingyen van. Aztán természetesen, tetszés szerint lehet vásárolni bármelyikből...

Érdeklődés és bejelentkezés: 06-30-597-8727

                                                         sovenykut@freemail.hu

                                                         www.kecsketejfurdo.hu

Galéria: 
Sövénykúti lekvárok